Torvegade 8, 7800 Skive +45 6084 3701 per@potentialis.dk

“Det er altså ikke særlig indviklet. Hvis du indtager flere kalorier, end du forbrænder, tager du på, og hvis du forbrænder flere kalorier, end du indtager, taber du dig, så det handler bare om at tænke over, hvad du putter i munden, og dyrke motion”.

Du har sikkert hørt varianter af ovennævnte udsagn mange gange. Som oftest kommer det ud af munden på folk, som ikke selv har vægtproblemer, og isoleret set er det vel den skinbarlige sandhed, er det ikke?

Hvis bare verden var så enkel…

Jo, på den korte bane virker strategien. Næsten alle, som har givet en slankekur et seriøst skud, har haft succes med at tabe sig. I øjeblikket kører der på min hjemegn et stort slankeprojekt med hundredevis af deltagere, som tilsammen har smidt flere tons fedt på få uger ved hjælp af motion og opmærksomhed på kosten. Den traditionelle strategi, når man vil tabe sig. “Skive på vægten” havde tonsvis af succes også i 2014 og er på mange måder et fint arrangement, blandt andet fordi det at være sammen med andre om at tabe sig er med til at fastholde motivationen.

Desværre er der yderligere én erfaring, de allerfleste, som har været på en vellykket slankekur, har gjort sig: Man tager det hele på igen, og nogle gange endda lige et par ekstra kilo.

100.000-kroners spørgsmålet er selvfølgelig: “Hvorfor gør man det?”

Det er fordi, der er andre ting i spil end kalorier og motion. Din krop responderer hele tiden på det, der foregår i dit sind. Og i den forbindelse er det vigtigt at vide, at den ubevidste del af sindet (underbevidstheden) spiller hovedrollen.

Med andre ord: Hvis du er overvægtig, er der en grund til det, hvad enten du er bevidst om, hvad grunden er, eller ej. Og ja, det kan godt være, at den umiddelbare grund er for meget junkfood, cola eller slik, men hvorfor har du så fået det behov?

Måske beskytter det ekstra fedtlag dig mod smerte eller afvisning. Måske er det en foranstaltning, der hjælper med at holde uønsket, seksuel interesse væk. Årsagerne kan være mange. Det er vigtigt at pointere, at det nogle gange kan være svært at finde logik i den måde, du og din krop reagerer på, men i dit ubevidste sind giver det mening. Det kender dig til bunds og dermed også årsagen til, at du har den adfærd, du har.

Det er herinde, nøglen til et varigt vægttab ligger gemt. Ved at finde og arbejde med de bagvedliggende årsager til overvægten. Når de er væk, begynder din krop af sig selv at finde tilbage til den vægt, der er ideel for dig.

Så kan du opleve, at du får mere styrke til at være vedholdende, og mere lyst til at motionere og spise sundt. Det er godt af mange andre årsager, og på den måde får bloggens indledende udsagn – efter vores mellemregning – gyldighed på ny.

Hvis du er træt af slankekure, der ikke virker i længden, og er du klar til at gøre noget ved din overvægt, så invester i dig selv med et forløb med hypnose hos mig i Skive.

Det handler ikke bare om, hvordan du kan komme til at se ud.

Tænk også på, hvilken lettelse det vil være mentalt, at du ikke længere skal tænke på, at du også burde dit og dat, hvad folk mon tænker, alle de gange du har forsøgt, hvor det ikke lykkedes. Fortsæt selv listen.