Torvegade 8, 7800 Skive +45 6084 3701 per@potentialis.dk

Jeg tvivler stærkt på, at du har lært det i skolen. Jeg har i hvert fald ikke.

Dem, der ikke kan, har ofte problemer. Alligevel er betydningen af at kunne det stærkt undervurderet.

Jeg taler om at slappe af. VIRKELIG slappe af.

I mange menneskers hverdag går det bare derudad i rasende fart. Med fyldte kalendere, lange to-do lister, ambitioner om at gøre karriere, have det perfekte parforhold, søde børn, der klarer sig godt, en veltrænet krop, et rigt socialt liv, økonomisk tryghed og sikkert et par ting mere. Tid til at slappe af i er ikke det, der er mest af, men jo mere vi ræser rundt, desto vigtigere bliver det.

I min klinik spørger jeg ofte mine klienter, hvordan de kan finde ro. Og bemærkelsesværdig mange af dem svarer, at de ikke rigtig kender noget, der kan give dem ro. Og mange, som ved, hvad der virker for dem, benytter sig ikke af det.

Hvis du hører til dem, der har svært ved at finde ro, vil jeg opfordre dig til at tage det alvorligt. Det er vigtigt. Hvis du aldrig har ro på dig, har du måske allerede tankemylder, og du kan være på vej til endnu mere belastende problemer som stress og søvnløshed, der igen kan føre til depression og flere andre uønskede tilstande.

Nu vil du måske indvende, at du slapper af, når du er i motionscenteret, eller når du ligger på sofaen og ser en film i tv. Hvis det er den fornemmelse, du har, er det sikkert bedre end ingenting, men det er ikke den form for afslapning, jeg mener.

Det er ikke sværere end at sætte sig ned med lukkede øjne og gå ind i sig selv. Slappe af. Fokusere på åndedrættet, og give det lidt tid. Og ja, de første gange, du prøver, vil tankerne måske flyve rundt i samme tempo, som du selv plejer, eller du vil måske føle dig rastløs over at sidde her og foretage dig ingenting. Men hold ud. Det er bare tegn på, at du har rigtig stort behov for disse små stunder, hvor du ikke bare slapper af og bliver rolig. Du får også kontakt til dig selv og din indre visdom. Intuitionen, mavefornemmelsen, kald det, hvad du vil. Hvis du har et svært valg, du skal træffe i dit liv, så prøv at spørge ind i dig selv, hvad du skal gøre, mens du sidder der og slapper af. Ofte vil du bagefter vide det.

Og nok så vigtigt: Afslapning er sundt. Nyere forskning peger mere og mere på, at vores krop fra naturens hånd er i stand til at helbrede sig selv. Men den kan kun gøre det, hvis de rette betingelser er til stede. Vedvarende stress, frygt, bitterhed, vrede osv. er gift for kroppens selvhelbredelsesmekanisme. Derfor gør du sig selv en kæmpetjeneste ved at gøre noget ved det, hvis du er bevidst om, at den slags følelser hele tiden fylder dig.

Det første skridt er at genoptage kontakten til dig selv.

Slap af!

P.S. En hypnose kan være en fantastisk afslappende oplevelse. Nogle kunder fortæller bagefter, at de slet ikke kan huske, hvornår de sidst har slappet sådan af. Og de kan mærke, at det er rigtig sundt for dem.