Torvegade 8, 7800 Skive +45 6084 3701 per@potentialis.dk

Jeg kom vist til at bande indvendig…

”Hvad f….. er det for noget at sige til dig selv? Det gør du bare ikke igen!”

Samtalen med mig selv fandt sted en af juledagene, meget tidligt om morgenen. Et af de tilfælde, hvor det var fint nok at vågne op alt for tidligt uden at kunne sove igen. For jeg brugte tiden godt.

Aftenen før havde jeg talt med min søster om et kursus, jeg har planer om at udbyde. Hun var imponeret over, at jeg kastede mig ud i det. Og så var det, at jeg hørte mig selv sige, at det jo ikke var sikkert, det blev til noget – ikke sikkert, at der ville være interesse for det.

Jeg burde vide bedre. Mit arbejde går ud på at arbejde med sindet – det bevidste og det ubevidste. Og at sige til mig selv, at kurset måske ikke ville blive til noget, var at skyde mig selv i foden. Og den morgen måtte jeg minde mig selv om det vigtigste citat, jeg kender:

”Uanset om du tror, du kan, eller om du tror, du ikke kan, så får du helt sikkert ret” (Henry Ford).

Jeg spørger jævnlig klienter, som virker meget sikre på, at et eller andet i deres liv aldrig vil blive bedre, for eksempel smerter i ryggen, om det er noget, de ved, eller noget, de tror. Nogle insisterer på at vide, at det aldrig bliver bedre. Men hvordan kan man vide det, når vi hele tiden forandrer os, og stort set hver eneste celle i vores krop bliver skiftet ud mindst hver ottende måned? Spørgsmålet er i virkeligheden næsten altid, hvad vi tror. Og hvem bestemmer, hvad vi skal tro? Det gør vi selv.

Det besværlige er så bare, at vore overbevisninger tit har rod i den ubevidste del af vores sind, men man kan bearbejde de ubevidste overbevisninger gennem sin indre dialog. Bliver jeg ved at sige til mig selv, at kurset måske ikke bliver til noget, bliver det det, jeg tror på. Får jeg overbevist mig selv om, at der vil være masser af mennesker, som vil have gavn af det kursus, og at jeg har bunker af nyttige ting til dem, så skal det nok lykkes.

Det er sådan, loven om tiltrækning virker. I fuld overensstemmelse med Henry Fords citat.

Så jeg er i gang med at bearbejde mig selv. Ud over at være opmærksom på min indre dialog, bruger jeg også selvhypnose til det. Hvad det går ud på, kan du læse på min hjemmeside.

Hvad med dig? Har du noget, du gerne vil opnå her i 2015?

Vær opmærksom på dig selv og dine tanker. Hvad tror du selv? Kommer det til at lykkes?

Finder du ud af, at du ikke rigtig tror på det, så bestem dig for, at du VIL tro på det, hvis det er vigtigt nok for dig. Og sørg for, at det bliver det, du fortæller dig selv fra nu af. På den måde forbedrer du markant dine chancer for at lykkes med det.

Godt nytår!

Venlig hilsen

Per Nielsen