Torvegade 8, 7800 Skive +45 6084 3701 per@potentialis.dk

Hvad tiltrækker du i dit liv?

Lige tiltrækker lige, hedder det blandt andet i Loven om tiltrækning. Den er ganske vist kontroversiel og vanskelig at bevise, men at den er virksom i hvert fald i en eller anden udstrækning, er de færreste i tvivl om, hvis de tænker sig om. Det er noget, man har vidst meget længe. Vi har gamle ordsprog, der vidner om det: “Som man råber i skoven, får man svar” og “Smil til verden, så smiler verden igen”, kender de fleste. Man skal heller ikke have levet ret længe, før man finder ud af, at chancen for at få et andet menneske til at smile er pænt større ved selv at smile til vedkommende frem for at kalde ham for en idiot.

Så hvad tiltrækker du?

Hvis vi skal tage Loven om tiltrækning for pålydende, kunne jeg også spørge, “hvordan har du det?” Så har du svaret, for du har selv tiltrukket det.

Du har måske mere brug for at vide, hvordan du har tiltrukket det, du har i dit liv, og hvordan du eventuelt kan tiltrække dig noget bedre.

Som mennesker bliver vi påvirket konstant. Ikke bare af de ting, der sker omkring os, men også af det, vi tænker, føler og gør. I hvert øjeblik står underbevidstheden på sidelinjen og registrerer, hvad der sker. Og bliver påvirket af det.

I Robert B. Cialdinis klassiker “Influence – The Psychology of Persuasion” omtales et eksperiment, hvor man undersøgte en gruppe husmødre fra New Havens gavmildhed ved ensartede indsamlinger til fordel for mennesker med sclerose. Før den sidste indsamling lod man husmødrene vide, at andre betragtede dem som gavmilde. Herefter steg deres bidrag til indsamlingen dramatisk. Blot et eksempel på, hvordan vores måde at handle på bliver påvirket af den måde, vi ser os selv på, og hvor lidt, der i virkeligheden skal til for at ændre den måde, vi ser os selv på.

Og det gælder ikke kun for udsagn udefra. Den måde, du bor på, den måde du klæder dig på, det du i øvrigt gør ud af dig selv, den mad, du spiser, om du dyrker motion og så videre. Alt sammen fodrer det din underbevidsthed med oplysninger om, hvilken værdi, du tillægger dig selv. Og hvis summen af de oplysninger er, at du tillægger dig selv ringe værdi, er der stor sandsynlighed for, at dit liv bliver derefter. Husk at lige tiltrækker lige.

Hvis du giver et bidrag til Røde Kors-indsamlingen, registrerer din underbevidsthed, at du er et menneske, der har hjerte for mennesker i nød. Et godt menneske, der har fortjent at have et godt liv, ræsonnerer du måske ubevidst. Hvorimod det kan være en helt anden historie, du fortæller dig selv, hvis du i stedet lader være med at lukke op eller skælder indsamleren ud.

På samme måde med det, du siger til dig selv. Det allervigtigste, du kan gøre, hvis du gerne vil forbedre dit liv, er at behandle dig selv ordentligt. Hvis du kalder dig selv for en fed ko, når du ser dig selv i spejlet om morgenen, bliver det en lang dag i dit eget selskab. Tal pænt til dig selv, erkend at du er en meget vigtig person i dit liv. Vis dig selv respekt!

Hvad tror du, der kunne ske, hvis du blev bevidst om, at du er et menneske, som fortjener respekt?

Og læg mærke til dine egne ord og tanker. De kan nemt blive selvopfyldende profetier. Mit yndlingseksempel er folk, der vil fortælle én, at man skal forvente at få den ene og den anden og den tredje slags skavanker, når man når lidt op i alderen. Hvis det er det, du tror og siger til dig selv, skal du nok få dem.

Jeg foretrækker at sige til mig selv, at jeg altid vil bevare en perfekt sund krop og et perfekt sundt sind.